scandinavisch restaurant in frederiksoord

POSTEN nordic cuisine – sinds 2023

Uniek Scandinavisch restaurant in Nederland

In juli 2023 opende POSTEN Nordic Cuisine haar deuren, gesticht door eigenaren Mikael Lindqvist en Ruwan Berculo. Gedreven door een passie voor gastvrijheid, een verlangen om de Nordic keuken tot leven te brengen in Nederland en een liefde voor het creëren van een unieke sfeer.

Hiermee heeft POSTEN zich snel onderscheiden. Oorspronkelijk gevestigd in Diever, op de locatie van Villa BlauwHemel. Hier heeft het restaurant zich ontwikkeld tot het op één na beste restaurant in Drenthe volgens TripAdvisor.

hart van de proefkolonie

Restaurant en Lunch

Frederiksoord, een opkomende culturele hotspot in Drenthe, omringd door nationale parken en bruisend van activiteit, is nu wat het decor vormt voor restaurant POSTEN Nordic Cuisine. Hier, onder leiding van mede-eigenaar Chef Mikael Lindqvist, wordt een unieke culinaire ervaring geboden met invloeden uit Scandinavië. De nordic cuisine bestaat uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden en Åland. Het aanbod verschilt per seizoen, wat betekent dat de keuken ook per seizoen weer anders is.

Hierdoor laat je je steeds weer verrassen door wat er op het menu staat. Het chef’s menu wisselt frequent, waarbij we werken met vlees, vis en vegetarische gerechten. Het is ook mogelijk om alle gerechten te krijgen zonder vlees en vis. Geef dit aan bij reservering. De kookstijl van nordic cuisine richt zich op het gebruik van onder andere zuivel. Lactose-vrij of Vegan? Bericht ons minimaal 48h van tevoren. Bij het chef’s menu heeft u keuze uit 4, 5, 6, 7 of 8 gangen.

De chef’s table voor 6 wordt gezien als een culinaire vlucht door het noorden, waarbij je kan genieten van een 10 gangen diner, waarbij een aperitief, bijpassende wijnen, waters, digestief, koffie en friandises inbegrepen zijn.Echter zijn hier geen dieet wensen mogelijk.

Op de zaterdag en zondag – en in de zomer op alle openingsdagen – serveren we lunch, hierbij bestaat de keuze uit diverse gerechten. Hier proef je natuurlijk ook weer de heerlijke nordic cuisine van chef Mikael Lindqvist.

NIET ALLEEN MAAR LUNCH EN DINER

Activiteiten bij POSTEN Nordic Cuisine

Naast het culinaire aanbod organiseert POSTEN ook diverse activiteiten. Van de High-Madeira lunch tot bruisende cocktails en mocktails, er is voor ieder wat wils. Het restaurant nodigt gasten uit om te genieten van de loungebar, zowel binnen als op het terras, waar ook honden welkom zijn.

Frederiksoord, gelegen in het hart van de Proefkolonie, is een levendige bestemming voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buitenaf. Met evenementen zoals het Corso Frederiksoord, Paard en Erfgoed en de Lentefair van Dagblad van het Noorden, is er altijd wel iets te beleven.

EEN UNIEKE ERVARING

Culinaire Hoogtepunten van Scandinavisch restaurant POSTEN

Het Scandinavisch restaurant POSTEN, staat bekend om zijn frequent wisselende Chef’s Menu, waarbij zowel vlees-, vis- als vegetarische opties worden aangeboden. Het restaurant biedt ook een exclusieve Chef’s Table voor 6 gasten, waar Chef Mikael een 10-gangen diner bereidt, compleet met geselecteerde wijnen en een uitgebreide kaaservaring.

POSTEN Nordic Cuisine belichaamt de geest van de Nordic regio. Hier komen culinaire tradities samen met een warme gastvrijheid, en biedt het een unieke ervaring die nergens anders in Nederland te vinden is. Met een prachtig uitzicht op de omringende natuurlijke schoonheid van Drenthe, is POSTEN een bestemming voor fijnproevers en avonturiers die op zoek zijn naar een unieke culinaire reis.