nordic cuisine
Nordisk Mad, uniek in Nederland
Kom lekker eten in Frederiksoord en ontdek onze gerechten met invloeden uit Scandinavië. Uniek in Nederland.
Hier in dit huis, op deze betoverende plek, zwaait mede-eigenaar Chef Mikael Lindqvist met de scepter. Hij laat je de authentieke Nordic Cuisine proeven: unieke smaken met allerhande ingrediënten van nabij.
De Nordic regio bestaat uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, alsook Åland.
De Nordic Cuisine golft mee op de seizoenen. Onze keuken wisselt dan ook veelvuldig waarmee het altijd een verrassing is wat er op het Chef’s Menu staat.
POSTEN nordic cuisine
Smaakmakers van het Noorden
proef unieke smaken
Chef’s Menu
We koken een frequent wisselend Chef’s Menu, waarbij we werken met o.a. vlees en vis. We koken eveneens de versies Zonder vlees, Zonder vis en Vegetarisch. Geef dit graag bij de reservering gelijk aan.
De nordic cuisine is een kookstijl die zich richt op het gebruik van o.a. zuivel. Wel een voorkeur voor lactose-vrij? Bel ons graag van tevoren. Aan de wens om veganistisch te koken kunnen we helaas niet voldoen.
4 gangen € 59
5 gangen € 64
6 gangen € 69
7 gangen € 74
8 gangen € 79
Het proeven van Oesters of Caviaar, onze wijnselecties en de Nordic Kaasbeleving maken de avond compleet.
Reserveren diner
kom aan boord en laat je verwennen
Chef’s Table voor 6
Reserveer de Chef’s Table voor 6 gasten.
Stap aan boord van Bjørkish Airlines voor een culinaire vlucht door het Hoge Noorden. In 10-gangen kookt Chef Mikael Lindqvist een exquise diner. Geserveerd aan tafel bij de Chef. Apéritief, wijnen, waters, digestief en koffie & friandises zijn inbegrepen.
De Chef’s Table boek je voor een gezelschap van 6 gasten.
Reserveer tijdig. Dieetwensen zijn niet mogelijk. We verzoeken de nota voorafgaand te voldoen.
prijs (bij 6 gasten – incl. dranken) € 222,- per persoon
beleef de nordic cuisine
Wijn-spijs combinaties
Wijnselecties
Bij POSTEN nordic cuisine laten we je graag unieke wijnen proeven uit Duitsland. De Chef’s wijnselecties kiezen Mikael en Niels met zorg bij de gerechten. Kies uit hele of halve glazen.
4 gangen wijnen € 29 – half € 21
5 gangen wijnen € 36 – half € 26
6 gangen wijnen € 43 – half € 31
7 gangen wijnen € 50 – half € 36
8 gangen wijnen € 57 – half € 41
proef verse kazen uit het hoge noorden
Nordic Kaasbeleving
De Nordic Kaasbeleving bestaat uit een wisselende selectie kazen uit – doorgaans – Denemarken, Finland en Zweden. We halen de kazen zelf uit voornamelijk Helsinki, Kopenhagen en Stockholm. Voorafgaand aan het dessert serveren we de kazen vanaf de trolley aan tafel. Kazen proeven in plaats van dessert kan uiteraard ook.
julbord
Kerst 2024
Voorafgaand en tijdens Kerst kookt Chef Mikael Lindqvist het Julbord.
Geniet voor diner in 6 gangen van diverse koude gerechten, het warme hoofdgerecht en tot besluit de Nordic kazen en desserts.
Het hoofdgerecht wordt á la minute bereid met de keuze uit vlees, vis of vegetarisch.
We koken het Julbord voor diner van 18 tot en met 26 december.
De lunch-versie van het Julbord serveren we in de middag op Eerste en Tweede Kerstdag.
Smörgåsbord Pasen – DINER € 69,- p.p.
Smörgåsbord Pasen – LUNCH € 35,- p.p.
culinair genieten?
POSTEN nordic cuisine.
lunch | koffie | Cocktails
Chef’s Lunch & High-Madeira
Voor de lunch, koffie met taart, sprankelende cocktails, mocktails en wijnen ben je POSTEN aan het juiste adres. Uniek: onze High-Madeira.
Paul Manetti brandt de koffiebonen. Jolanda verzorgt de lunch met collega’s. Chef Mikael heeft diverse gin’s geselecteerd voor een bruisende Gin Tonic. En hij maakt nog veel meer cocktails.
Champagne? Jazeker! Wij serveren het liefst Von Buhl Riesling Brut. Voor als je echt wat te vieren hebt. Wat een smaakmaker is dat!
Onze “Prosecco” is de Winzersekt van Arndt Köbelin. Ook hier kiezen Chef Mikael Lindqvist en Niels de Boer voor smaak.
Welkom in restaurant en Loungebar!
Bij mooi weer uiteraard op terras. Honden welkom. Ook binnen.
Lunch: 12:00-14:30
Koffie & Taart | Borrel: 11:00-17:00