![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2024/07/8X0A1620.jpg)
nordic cuisine
De Scandinavische keuken
Kom naar Frederiksoord en ontdek onze gerechten met invloeden uit Scandinavië. Uniek in Nederland.
Hier in dit huis, op deze betoverende plek, zwaait mede-eigenaar Chef Mikael Lindqvist met de scepter. Hij laat je de authentieke Nordic Cuisine proeven: unieke smaken met gebruik van allerhande ingrediënten van nabij.
De Nordic regio bestaat uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, alsook Åland.
De Nordic Cuisine golft mee op de seizoenen. Onze keuken wisselt dan ook veelvuldig. Het is zodoende altijd een verrassing wat er op het Chef’s Menu staat.
POSTEN nordic cuisine
Smaakmakers van het Noorden
proef unieke smaken
Chef’s Menu
We koken een frequent wisselend Chef’s Menu, waarbij we volop werken met groente en fruit en ook vlees en vis.
We koken eveneens het Chef’s Menu Zonder vlees, Zonder vis en Vegetarisch. Geef dit graag bij de reservering gelijk aan.
Voorkeur voor lactose-vrij of vegan? Bericht ons graag minimaal 48h van tevoren.
4 gangen € 59
5 gangen € 64
6 gangen € 69
7 gangen € 74
8 gangen € 79
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A8104-scaled.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A7978-scaled.jpg)
aan tafel bij chef mikael lindqvist
Chef’s Table voor 6
Reserveer de Chef’s Table voor 6 gasten.
In 10-gangen kookt Chef Mikael Lindqvist een exquise diner. Geserveerd aan tafel bij de Chef. Apéritief, wijnen, waters, digestief en koffie & friandises zijn inbegrepen.
De Chef’s Table boek je voor een gezelschap van 6 gasten.
Reserveer tijdig. Dieetwensen zijn niet mogelijk. We verzoeken de nota voorafgaand te voldoen.
prijs (bij 6 gasten – incl. dranken) € 222,- per persoon
beleef de nordic cuisine
![8X0A3351-2](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2024/06/8X0A3351-2-1.jpg)
Wijn-spijs combinaties
WijnSelectie & Alcoholvrij
Bij POSTEN nordic cuisine laten we je graag unieke wijnen proeven uit Duitsland. De Chef’s wijnselecties kiest Mikael met zorg bij de gerechten. Kies uit hele of halve glazen.
4 gangen wijnen € 29 – half € 21
5 gangen wijnen € 36 – half € 26
6 gangen wijnen € 43 – half € 31
7 gangen wijnen € 50 – half € 36
8 gangen wijnen € 57 – half € 41
Mikael heeft zelf een serie van 5 alcoholvrije dranken gemaakt om bij de gerechten te proeven. Met gebruik van fruit, groenten en kruiden proef je uiteenlopende smaken, van sprankelend licht tot vol en krachtig.
proef verse kazen uit het hoge noorden
Nordic Kaasbeleving
De Nordic Kaasbeleving bestaat uit een wisselende selectie kazen uit – doorgaans – Denemarken, Finland en Zweden. We halen de kazen zelf uit voornamelijk Helsinki, Kopenhagen en Stockholm. Voorafgaand aan het dessert serveren we de kazen vanaf de trolley aan tafel. Kazen proeven in plaats van dessert kan uiteraard ook.
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A8027-scaled.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2024/02/77B098BB-C767-4F47-A298-3566FE9ABC06_1_201_a-1017x1024.jpeg)
julbord
Kerst 2024
Tijdens Kerst en de dagen voorafgaand kookt Chef Mikael Lindqvist het Julbord. We trekken alle registers open voor een rijke keuze aan gerechten uit onze Nordic Cuisine.
Geniet voor diner in 6 gangen van diverse koude gerechten, het warme hoofdgerecht en tot besluit de Nordic kazen en desserts.
Het hoofdgerecht wordt á la minute bereid met de keuze uit vlees, vis of vegetarisch.
De lunch-versie van het Smorgåsbord serveren we eveneens.
Smörgåsbord – DINER € xx,- p.p.
Smörgåsbord – LUNCH € xx,- p.p.
POSTEN nordic cuisine
lunch | koffie | Cocktails
Chef’s Lunch & High-Madeira
Voor de lunch, koffie met taart, sprankelende cocktails, mocktails en wijnen ben je POSTEN aan het juiste adres. Uniek: onze High-Madeira.
Paul Manetti brandt de koffiebonen. Jolanda verzorgt de lunch met collega’s. Chef Mikael heeft diverse gin’s geselecteerd voor een bruisende Gin Tonic. En hij maakt nog veel meer cocktails.
Champagne? Jazeker! Wij serveren het liefst Von Buhl Riesling Brut. Voor als je echt wat te vieren hebt. Wat een smaakmaker is dat!
Onze “Prosecco” is de Winzersekt van Arndt Köbelin. Ook hier kiest Chef Mikael Lindqvist voor smaak.
Welkom in restaurant en Loungebar!
Bij mooi weer uiteraard op terras. Honden welkom. Ook binnen.
Lunch: 12:00-15:00
Koffie & Taart | Borrel: 12:00-22:00
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A8008-scaled.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2024/06/8X0A3363.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A8044-scaled.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2022/11/image00013-768x1024.jpeg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2024/07/8X0A1620.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2024/06/8X0A3551-scaled.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A8157-1024x1024.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A7978-scaled.jpg)
![](https://restaurantposten.nl/wp-content/uploads/2023/10/435A7886-scaled.jpg)