Restaurant

nordic cuisine

Nordisk Mad, uniek in Nederland

Kom lekker eten in Frederiksoord en ontdek onze verfijnde gerechten met invloeden uit Finland en Scandinavië. Uniek in Nederland.

Hier in dit huis, op deze betoverende plek, zwaait mede-eigenaar Chef Mikael Lindqvist met de scepter. Hij laat jou – samen met Sous-Chef Jeanet – de pure, simpele en smaakvolle Nordic Cuisine proeven.

De Nordic regio bestaat uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, alsook de Faeröer eilanden, Groenland en Åland.

De Nordic Cuisine golft mee op de Noordelijke seizoenen, die bestaan uit een kort voor- en najaar, met flink warme zomers en koude winters. De Nordic Cuisine wisselt dan ook veelvuldig waarmee het altijd een verrassing is wat er op het menu staat.

julbord | Kerstlunch | kerstdiner

Kerst 2023

Reserveren voor voor Kerst? Zie de info verderop op deze pagina.

Natuurlijk! bij POSTEN nordic cuisine
Smaakmakers van het Noorden

genieten van unieke smaken

Chef’s Menu

In ons restaurant geniet je van een frequent wisselend verrassingsdiner, in 4, 5, 6, 7 of 8 gangen. Onze wijnselecties en de Nordic Kaasbeleving maken de beleving compleet. Meer info: eind van de pagina.

De “Chef’s Table voor 6” is vanaf het najaar te reserveren. Dat is een unieke all-inclusive beleving aan tafel in de keuken bij Mikael Lindqvist.

4 gangen 55

5 gangen 60

6 gangen 66

7 gangen 72

8 gangen 78


Het Chef’s menu in 6, 7 en 8 gangen biedt geen ruimte voor aanpassingen. Vegetarisch of vegan koken we graag, in 4 of 5 gangen (tenminste 1 dag van tevoren aangeven).
Voor kinderen serveren we eveneens het Chef’s Menu vanaf 4 gangen.

Aanvang diner 18:00 – 20:30

kom aan boord en laat je op en top verwennen

Chef’s Table voor 6

Reserveer de Chef’s Table voor 6.

Stap aan boord van Bjørkish Airlines voor een culinaire vlucht door het Hoge Noorden. In 10-gangen kookt Chef Mikael Lindqvist een exquise diner. Geserveerd aan tafel in het atelier van de Chef, direct naast de keuken. Apéritief, wijnen, waters, digestief en koffie & friandises zijn inbegrepen.

De Chef’s Table boek je voor een gezelschap van 6 gasten.
Reserveer tijdig. Dieetwensen zijn niet mogelijk. We verzoeken de nota voorafgaand te voldoen.

Fasten your seatbelts en let it go!

prijs (bij 6 gasten – incl. dranken) 222,- per persoon

kerst bij posten nordic cuisine

Julbord, Kerstlunch & Kerstdiner

Julbord
De dagen voorafgaand aan kerst – 20 tot en met 24 december – kookt Chef Mikael Lindqvist het Julbord, dé Scandinavische traditie van het Smörgåsbord voorafgaand aan Kerst.
Geniet allereerst van een uitbundige keuze aan huisgemaakt koude gerechten van de Kersttafel. Het hoofdgerecht wordt à la minute bereid, met een keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Tot slot staat er een rijke selectie desserts op de Kersttafel.
Het Julbord is niet veganistisch beschikbaar.

Julbord 65 per persoon


Kerstlunch 1e & 2e Kerstdag
We serveren een feestelijke Kerstlunch op 25 en 26 december. Mikael Lindqvist kookt een mooie selectie koude gerechten.
Aanvang 12:00 tot en met 14:00. Prijs: € 29,- per persoon.

Kerstdiner 1e en 2e Kerstdag
Vier Kerst met vrienden en familie bij POSTEN nordic cuisine. In ons sprookjesachtige pand geniet je van het Chef’s Kerstmenu in 5, 6, 7 of 8 gangen.
Onze wijnselecties en de Nordic Kaasbeleving maken Kerst 2023 compleet. De vegetarische keuze bestaat uit 5 gangen. Veganistisch koken we gedurende Kerst niet.

vis en meer…

Seafood avond – zaterdag 25 november

Geniet van de heerlijkste gerechten bereid met vis, schaal- en schelpdieren. Met als hoogtepunt: het Seafood Plateau. Een prachtige schaal gevuld met kreeft, Noorse garnalen, rivierkreeft, oesters, blauwe mosselen, black-tiger garnalen, Skagen en Noordzee krab.

prijs 74,- per persoon

reserveer en beleef de nordic cuisine

reserveer nu

Wijn-spijs combinaties

Wijnselecties

Bij POSTEN nordic cuisine laten we je graag unieke wijnen proeven uit Europa. De Chef’s wijnselecties kiezen Mikael en Niels met zorg bij de gerechten. Kies uit hele of halve glazen.

4 gangen wijnen 29 – half 21

5 gangen wijnen 36 – half 26

6 gangen wijnen 43 – half 31

7 gangen wijnen 50 – half 36

8 gangen wijnen 57 – half 41


proef verse kazen uit het hoge noorden

Nordic Kaasbeleving

De Nordic Kaasbeleving bestaat uit een wisselende selectie kazen uit – doorgaans – Denemarken, Finland en Zweden. We halen de kazen zelf uit voornamelijk Helsinki, Kopenhagen en Stockholm. Voorafgaand aan het dessert serveren we de kazen vanaf de trolley aan tafel. We berekenen een supplement wanneer je kazen kiest i.p.v. dessert.

exclusief vergaderen & culinair genieten?
boek onze vergaderlocatie.

lunch | koffie & taart | borrel & bites

Chef’s Lunch &zo..

Voor de lunch, koffie met taart, sprankelende cocktails, mocktails en wijnen ben je POSTEN aan het juiste adres.

Paul Manetti brandt de koffiebonen. Jolanda verzorgt de lunch met collega’s. Restaurant Manager Niels heeft diverse gin’s geselecteerd voor een bruisende Gin Tonic. En hij maakt nog veel meer cocktails.

Champagne? Jazeker! Wij serveren ook Von Buhl Riesling Brut. Voor als je echt wat te vieren hebt. Wat een smaakmaker is dat!
Onze “Prosecco” is de Winzersekt van Arndt Köbelin. Ook hier kiest Chef Lindqvist voor smaak.

Welkom in restaurant en Loungebar!
Bij mooi weer uiteraard op terras. Honden welkom. Ook binnen.

Lunch: 12:00-14:30
Koffie & Taart | Borrel & Bites: 11:00-22:00

slapen?
BOEK JE KAMER BIJ ONZE BUREN
VAN hotel FREDERIKSOORD